Johanna RiepulaJohanna Riepula
I am a multitaskeri in crafts and culture, who is constantly interested in different materials and techniques.

When I was younger I studied ecology and got into studying metal crafts by accident. I carried on to contemporary crafts and ended up doing some teaching also.

Moving from city to a rural countryside has made it easier to use new materials like rush. Collecting, drying and storing rush is so much easier in an old country house. Traditional crafts have become more important to me mostly because of rush, and the teaching of old skills.

Living in centre of quiet Finland is handy thinking of different courses, it is easy to travel everywhere. In own yard one can also grow apple trees, which is almost the most important thing in the world.

Besides teaching, I also manufacture some products for sale, my materials are eg. textile, silver and rush. I offer different craft courses in materials such as gypsum, ceramics, leather, silver and rush of course.

Finnish
Olen käsityön ja kulttuurialan monitoimija, joka on kiinnostunut eri materiaaleista ja tekniikoista.

Nuorena opiskelin ekologiaa ja sattumalta hakeuduin käsityöalalle metallin pariin. Jatkoin erityistekniikan opintoihin ja puolivahingossa päädyin myös opetusalalle.
Muutto kaupungista maaseudulle on mahdollistanut myös uusia materiaaleja kuten kaisla. Sen keruu, kuivatus ja varastointi on helppoa vanhassa maatalossa ja sitä kautta perinnekäsityöt ovat tulleet isompaan rooliin itselleni.

Asuinpaikka keskellä hiljaista Suomea on kätevää myös erilaisten kurssienpidon kannalta. Omalla pihalla saa myös kasvattaa hedelmäpuita mikä on melkein tärkeintä elämässä.

Opetustyön ohella valmistan myös tuotteita myyntiin, käyttämiäni materiaaleja on mm. tekstiili, hopea, kaisla. Käsityökursseja tarjoan eri materiaalien parissa kuten kipsi, keramiikka, nahka, hopea ja tietysti kaisla.